Een nieuw dakkapel maken? 5 tips

22 nov by admin

Een nieuw dakkapel maken? 5 tips

Een dakkapel ziet er niet alleen heel mooi uit, maar het geeft je kamer ook nog veel meer ventilatie en zonlicht. Zo kun je deze ruimte als een extra slaapkamer of als een werkruimte gebruiken. Een dakraam alleen zou dit al klaar kunnen spelen, maar een dakkapel geeft je kamer een beetje meer ruimte. Zo zou je beter kunnen staan erin en kun je precies regelen hoeveel zonlicht je kamer in komt. Hier zijn er enkele tips die je zou kunnen gebruiken bij het plaatsen van een dakkapel.

  • Laat je goed informeren voordat je eentje laat plaatsen. Iemand anders doet misschien al het werk, maar het is goed als jij ook wat ervan afweet. Ga bijvoorbeeld na welk materiaal het beste gebruikt kan worden zodat niemand je iets anders wijs kan maken om meer geld van je te verdienen. Ga verder na wat de voor- en nadelen zijn van deze materialen.
  • Voordat je iemand zoekt om eentje te laten plaatsen, is het goed om alvast een goed voorbeeld te hebben van hoe je dakkapel eruit moet zien. Laat dus eerst een tekening maken zodat de persoon die het gaat plaatsen precies weet wat jouw wensen zijn.
  • Kies voor duurzame materialen. De kosten kunnen misschien wat oplopen, maar dan weet je dat je een dakkapel gaat hebben die nog jarenlang zal staan. Goedkope materialen moeten binnen enkele jaren weer vervangen worden en dan geef je meer geld uit dan verwacht.
  • Neem niet de eerste de beste specialist in dienst. Vraag meerdere mensen om een offerte en kies dan iemand uit die het minst vraag voor zijn werkzaamheden.
  • Vergeet niet om je verzekeraar te melden dat je van plan bent een dakkapel te plaatsen, want zo een kapel kan de staat van je woning en de woningwaarde laten stijgen.

Neem je tijd en plan alles tot op de puntjes zodat je er zeker van kunt zijn dat alles gesmeerd loopt en je nog lang van je dakkapel kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *